Rešitev za sledenje ljudem – MountainWatch

IoT rešitev, ki skrbi za varnost vas in vaše ekipe v gorah

Gore ne morete ukrotiti, a prav tako ne bi smeli ukrotiti svoje strasti do neznanega.

Razvili smo MountainWatch, rešitev za sledenje ljudem, ki skrbi za varnost vaše ekipe med smučanjem, pohodništvom, kolesarjenjem ali hojo v neznano v privlačni gorski pokrajini. Če se izgubite, poškodujete, ali želite ob vsakem trenutku vedeti, kje so člani vaše ekipe oz. družine, vam MountainWatch priskoči na pomoč.

Our solution

Kako MountainWatch skrbi za vašo varnost in kako celoten proces deluje?

Sistem je zasnovan za povezavo uporabnikov smučišča na eni strani in reševalne službe na drugi s pomočjo senzorjev, mobilne in spletne aplikacije. Spremlja vaše gibanje v realnem času in vam priskoči na pomoč v primeru kakršne koli nevarnosti med bivanjem na gori, ne glede na to, ali ste smučar ali alpinist, kolesar, ali pa le ljubitelj gorskih vrhov.

1

Ko pridete v smučarski center, morate pri izdajatelju smučarske vozovnice najeti sledilnik z SOS-gumbom in ga vzeti s seboj, kadar koli greste na pohod. Ta naprava je kompaktna in jo lahko nosite v žepu ali nahrbtniku. Če se izgubite, poškodujete, ali zaidete v kakšno drugo težavo, morate pritisniti SOS-gumb in sledilnik bo samodejno poslal alarm z vašo geolokacijo v centralni informacijski sistem, ki ga upravlja smučarsko središče. Poleg vaše lokacije bodo dispečerji natančno vedeli, kdo in kdaj je prosil za pomoč, obvestili vse ustrezne nujne službe in o dogodku obvestili vaše družinske člane ali prijatelje.

2

Če se želite med bivanjem na gori povezati s svojo ekipo vam je na razpolago naša brezplačna aplikacija MountainWatch za Android in iOS, ki vam omogoča, da kadar koli vidite, kje na zemljevidu se nahajajo vaši družinski člani ali prijatelji – če vas skrbi njihova varnost ali zgolj skušate organizirati skupen dan. Aplikacija vsebuje tudi SOS-gumb kot alternativo sledilcu, hkrati pa vam bo pošiljala tudi vremenska obvestila, opozorila na vremenske ujme in vas obveščala o dogodkih in aktualnih programih, ki jih organizira vaše smučarsko središče.

Kako lahko smučišča in gorske reševalne službe rešijo več življenj z našo rešitvijo MountainWatch?

Rešitev MountainWatch s pomočjo IoT-prehodov LoRa, za katere je značilen izjemen domet, senzorjev, ki pozorno spremljajo gibanje ljudi, in spletne aplikacije reševalnim službam omogoča, da v realnem času ugotovijo, kje, kdaj in kdo potrebuje pomoč. Ta rešitev izboljšuje obstoječe procese poročanja in reševanja incidentov ter omogoča smučarskim centrom in reševalnim službam učinkovitejše reševanje človeških življenj v trenutkih, ko je pomembna vsaka minuta.

Spletna aplikacija omogoča smučiščem, da:

1

Z interaktivnimi zemljevidi spremljajo gibanje uporabnikov smučarskih središč v realnem času

2

Spremljajo, preprečujejo in obveščajo uporabnike, da so zapustili varno cono (Leaving Green Area - LGA)

3

S samodejnim obvestilom dispečerja o aktiviranem SOS-alarmu, zaznavanjem lokacije osebe v težavah in identifikacijo tistih, ki so poslali klic na pomoč, je celoten postopek reševanja učinkovitejši in zanesljivejši

4

Analizirajo zgodovino gibanja uporabnikov smučarskega centra za forenzične namene – glede na ime osebe, skupine ali MAC-naslov dodeljenega senzorja

5

Samodejno ustvarijo vse statistike in poročila o številu obiskovalcev, dodeljenih sledilcih, SOS- in LGA-dogodkih, številu registriranih skupin obiskovalcev, številu rešenih primerov in še mnogo mnogo več…

6

Prek mobilne aplikacije uporabnike smučarskega centra opozorijo na vremenske ujme s prikazom meteoroloških alarmov, prikažejo informacije o tem, katera smučišča so zaprta itd.

Pri TeleGroup Slovenija smučarskim središčem nudimo sistem »na ključ«, saj poskrbimo za zasnovo in namestitev LoRaWAN-omrežja, dobavo opreme in usposabljanje končnih uporabnikov, kako čim učinkoviteje in čim bolj uspešno uporabljati spletno aplikacijo, skupaj z vzdrževanjem sistema MountainWatch.

Preizkusimo MountainWatch.
Naj vam pokažemo, kako preoblikovati način reševanja človeških življenj.