Vremenske postaje

Spreminjanje podatkov v odločitveno kmetijstvo

Kmetijstvo je nedvomno panoga, ki je najbolj odvisna od vremenskih razmer.

Na vreme ni mogoče vplivati, a naše napredne vremenske postaje vam bodo zagotovile zanesljive hiperlokalizirane podatke o vremenu in pridelkih na vaših parcelah v realnem času. Ne glede na to, ali gre za setev, škropljenje, namakanje, gnojenje ali spravilo, z rešitvijo Pessl Instruments iMETOS boste vedno vedeli, katere korake morate narediti in kako optimizirati proizvodnjo.

Kaj ponujamo na področju rešitev pametnega kmetijstva?

V partnerstvu z avstrijskim podjetjem Pessl Instruments pri TeleGroup Slovenija ponujamo celovito IoT rešitev za spremljanje okolja, modele bolezni, vlažnost tal in več.

Poleg dobave strojne in programske opreme naredimo zasnovo celotne rešitve, na terenu namestimo meteorološke postaje, prilagodimo programsko opremo glede na tip in vrsto vašega zemljišča in pridelkov. Po implementaciji vzdržujemo vaš sistem, tako da imate zanesljive informacije o vseh parametrih, ki vplivajo na uspeh vaše kmetijske proizvodnje, vedno pri roki. Od zdaj naprej boste gledali v nebo samo zato, da si spočijete oči!

Vrhunske vremenske postaje iMETOS so pripravljene za dostavo na vaše polje ali kmetijo

Naše vremenske postaje je mogoče na terenu enostavno namestiti, med sezono pa jih lahko premaknete na različna polja, rastlinjake ali folijske rastlinjake. Natančno merijo količino padavin, samodejno pošiljajo alarme v primeru zmrzali in nizkih temperatur, napovedujejo bolezni, merijo izhlapevanje in raven vlage v tleh. Vse te pomembne podatke lahko ves čas spremljate prek naše mobilne ali spletne aplikacije Agrolife.

Najpomembnejše značilnosti

Z natančnim vpogledom v lokalne vremenske razmere na vaši parceli se nikoli več ne boste spraševali, kdaj sejati, koliko namakati, kdaj škropiti ali gnojiti, saj vam naše vremenske postaje pomagajo, da se ob pravem času pravilno odločite. Parametri, ki jih lahko spremljate, in informacije, ki vam jih sistem pošilja, so:

  • —  Okoljski parametri (padavine, temperatura zraka, vlažnost listov, hitrost vetra, sončno sevanje itd.)
  • —  Zmrzal z vlažnim termometrom in alarmi v realnem času
  • —  Vlažnost tal s široko paleto sond
  • —  Hidrologija, opozorila pred poplavami, raziskovalne parcele in več

Zagotavlja hiperlokalizirane podatke o trenutnih vremenskih razmerah in jih združuje z zgodovinskimi podatki, da upošteva vse, kar vpliva na stanje vaših posevkov na posamezni parceli. Sistem poda tudi najnatančnejšo vremensko napoved za boljše načrtovanje vašega delovnega dne ali tedna in optimizacijo kmetijskih dejavnosti.

  • —  3- ali 7-dnevna hiperlokalizirana vremenska napoved in meteogrami (na uro natančni)
  • —  14-dnevna napoved obetov
  • —  Izpiše urne podatke za več spremenljivk napovedi, vključno z vsemi pomembnimi agrometeorološkimi spremenljivkami (pogoji varstva rastlin, pogoji škropljenja, dostopnost do polja, možnost obdelave tal, učinkovitost gnojenja, okno setve in spravila), dnevno evapotranspiracijo (ET) in več
  • —  Raznoliki izhodni podatki: neobdelani podatki in slike
  • —  Vremenski modeli visoke ločljivosti z uporabo večmodelnega pristopa
  • —  Vremenska napoved za posamezno lokacijo, popravljena s podatki postaj
Naprave spremljajo tla (vlago, temperaturo, slanost, prisotnost hranil), rastline (dendrometrične spremembe …), ozračje (vse meteorološke spremenljivke, iz katerih lahko ocenite evapotranspiracijo) in tudi namakalni sistem (pretok, nivo vode, tlak, pH in električno prevodnost gnojila …). Ko te parametre združimo s hiperlokalizirano vremensko napovedjo, boste natančno vedeli, katero strategijo namakanja tal boste uporabili na svojem zemljišču, in sicer ravno ob pravem času, ko jo rastline najbolj potrebujejo. Pridelajte več z manjšim vložkom.

Omogoča vam pravočasno odkrivanje pojava rastlinskih bolezni, optimizacijo uporabe zaščitnih sredstev in škropljenje le, kadar je to res potrebno. Naš sistem pokriva več kot 80 modelov bolezni za več kot 40 pridelkov in vas samodejno obvesti, za kateri model bolezni gre in na kateri parceli se je pojavil.

Sistem vas samodejno obvesti o zmrzali in nizkih temperaturah na vaših poljih. Na ta način proizvajalcem omogočamo pravočasno sprejetje agrotehničnih ukrepov za zaščito rastlin in proizvodnje.

Kaj je potrebno za delovanje vremenske postaje?

1

Internetna povezava (pokritost terena GSM)

2

Elektrika - postajo napaja majhna baterija, ki se polni prek sončne celice

Kaj IoT vremenske postaje prinašajo kmetijskemu proizvajalcu?

— Zmanjšanje obratovalnih stroškov
— Boljše in kakovostnejše donose
— Optimizacijo uporabe pesticidov, gnojil in namakalnih postopkov
— Hiperlokalizirano vremensko napoved na ravni posameznih parcel
— Spremljanje zdravja pridelkov in pravočasno odkrivanje rastlinskih bolezni

Pogovorimo se.
Naj vam pokažemo, kako digitalizirati in avtomatizirati proizvodne procese.