Pravilnik o piškotkih

Spletna stran telegroup.si uporablja tako imenovane piškotke. Piškotki so zbrani podatki, ki jih generira spletna stran in ki jih spletni brskalnik shrani na uporabnikovem trdem disku kot majhne besedilne datoteke.

Sejni piškotki so majhne besedilne datoteke, shranjene na uporabnikovem trdem disku ali na mobilni napravi prek spletnih strani, ki so naložene v brskalnik ali prek posebnih e-poštnih sporočil. Njihova uporaba je razširjena, z namenom omogočanja pravilnega delovanja spletnih strani, da lahko njihovi lastniki prejmejo poslovne in marketinške informacije.

Piškotek vsebuje besedilno vrstico, ki vsebuje informacije o brskalniku. Za delovanje piškotku ni treba prepoznati, od kod prihaja uporabnik, ampak mora le določiti vrsto uporabnikovega spletnega brskalnika.

Nekateri piškotki, ki jih uporablja TeleGroup Slovenia shranjujejo osebne informacije o uporabnikih. Kljub temu se ti podatki shranjujejo le, če jih je uporabnik objavil sam, torej jih je vnesel na našo spletno stran. Podroben opis varstva osebnih podatkov lahko najdete v našem Pravilniku o varstvu osebnih podatkov.

Piškotki se iz tehničnih razlogov uporabljajo za učinkovito delovanje spletnega mesta telegroup.si, torej za:

 • Ohranjanje uravnovešenega komuniciranja na spletni strani, medtem ko uporabniki prejmejo skladne in zanesljive storitve;
 • Omejevanje komunikacije na ključne dele spletnega mesta, da se ohrani raven učinkovitosti poslovanja;
 • Omogočanje povezovanja uporabnika z ustrezno službo na spletni strani, med spremembo načina delovanja spletnega mesta;
 • Usmerjanje uporabnikov k določenim aplikacijam storitve ali določenim strežnikom;
 • Pridobivanje vpogleda v način, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, za izboljšanje funkcionalnosti spletnega mesta in uporabniške izkušnje

Piškotki se uporabljajo za omogočanje uporabnikom, da krmilijo po našem spletnem mestu tako, da:

 • Si zapomnijo podatke, ki jih je uporabnik vnesel v obrazec za naročanje med navigacijo po različnih straneh pri brskanju po omrežju;
 • Si zapomnijo rešitve in storitve, ki so bile uporabniku na spletnem mestu zanimive, za pošiljanje komercialnih sporočil;
 • Si zapomni identifikacijske podatke za prijavo na spletnem mestu;
 • Pokažejo prijave na spletnem mestu.

Piškotki so shranjeni v napravi, ki se uporablja za dostop do našega spletnega mesta, ki si zapomni te nastavitve za naslednjo uporabo. Piškotek preneha biti veljaven po določenem obdobju (v vsakem primeru po 13-mesečnem obdobju). Uporabnik ima možnost brisanja piškotkov prek nastavitev v spletnem brskalniku. Vse dodatne informacije o brisanju ali blokiranju piškotkov najdete na povezavi www.aboutcookies.org. 

Internetni brskalniki omogočajo spreminjanje nastavitev, povezanih s piškotki. Nastavitve so v meniju običajno podane kot »Možnosti« ali »Nastavitve«. Spodaj navedene povezave lahko pomagajo uporabnikom do boljšega razumevanje nastavitev:

 • Nastavitve piškotkov v brskalniku Internet Explorer
 • Nastavitve piškotkov v brskalniku Firefox
 • Nastavitve piškotkov v brskalniku Chrome
 • Nastavitve piškotkov v brskalniku Safari

Na svoji spletni strani telegroup.si TeleGroup Slovenia uporablja piškotke in storitve tretjih oseb za objavo komercialnih sporočil (Facebook Pixel in Google Tag Manager), analitike (Google Analytics) in uporabe video storitev (YouTube). Vse te piškotke upravljajo tretje osebe in vse dodatne informacije o zasebnosti so podane na spletnih straneh teh tretjih oseb. Z izbiro možnosti SOGLAŠAM, pred uporabo spletne strani telegroup.si, uporabnik sprejme uporabo piškotkov v zgoraj omenjene namene.

Z izbiro možnosti SAMO POTREBNI PIŠKOTKI, uporabnik sprejme uporabo tistih piškotkov, ki so potrebni za pravilno delovanje spletne strani in Google Analytics obiskovalcev, medtem ko izbira možnosti IZKLOPI uporabniku omogoča nadaljnje brskanje po naši spletni strani, a z zavedanjem, da brskanje po celotni vsebini spletnega mesta verjetno ne bo mogoče.

TeleGroup Slovenia ne odgovarja za izgubo funkcionalnosti in/ali vsebine na spletnih straneh telegroup.si zaradi izbire regulacije prejemanja piškotkov s strani uporabnika.

Več informacij o načinu regulacije oz. izklopa te vrste piškotkov najdete na naslednji povezavi: www.networkadvertising.org/choices.

Poleg tega naša spletna stran spremlja statistiko obiskov zgolj z namenom zbrati potrebne informacije s pomočjo storitve Google Analytics, analitično službo omrežja, ki jo nudi Google Inc. Corporation (v nadaljevanju »Google« ). Google Analytics uporablja piškotke, besedilne baze podatkov, ki so shranjene na uporabnikovem računalniku, kot pomoč za analizo, kako uporabniki uporabljajo spletno stran. Google uporablja take podatke za ocenjevanje uporabe spletne strani s strani uporabnika, za pripravo poročil o dejavnostih v zvezi s spletno stranjo in uporabo interneta. Google ne poveže uporabnikovega IP-naslova z drugimi podatki, ki so v lasti Googla.

Dodatne informacije o piškotkih Google Analytics najdete na Googlovih straneh, namenjenih zagotavljanju pomoči in pravilniku o zasebnosti: Googlov Pravilnik o zasebnosti in Pomoč za Google Analytics. Google je za brskalnik razvil tudi dodaten program za JavaScript Google Analytics, ki omogoča njen izklop (ga.js, analytics.js, dc.js). Če želi uporabnik biti izključen iz storitve Google Analytics, mora prenesti in namestiti dodaten program za svoj spletni brskalnik.